Video Muur

Ontdek onze video muur displays

 

Video muren zijn een imposante manier om informatie over te brengen. Ze trekken de aandacht en zijn interessant om naar te kijken. Maar video muren zijn zo veel meer dan slechts een verzameling displays. Waar moet u rekening mee houden? En hoe zorgt u voor een strakke video muur? Wij helpen u!

 


 

 

Kalibratie

Waarom is kalibratie van video muur displays belangrijk?

 

Display kalibratie is het proces waarbij de schermafbeelding zo wordt ingesteld dat deze gelijk is aan de originele afbeelding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de instellingen van het scherm. Door middel van dit proces kan het gekalibreerde display nauwkeurig de originele afbeelding reproduceren.

Video walls, ook wel video muren, zijn perfect voor bedrijven om hun producten of diensten via te promoten. Zo kunnen hotel video muren op strategische locatie in het hotel plaatsen om services en evenementen aan te prijzen.

Een heldere gelijkmatige kijkervaring is erg belangrijk als u wilt dat uw video muur volledig tot zijn recht komt. Een video muur bestaat echter uit meerdere losse displays, die kunnen verschillen in helderheid, kleur en scherpte. Door deze ongelijkmatigheid verliest een video muur zijn effect en krijgt de klant een negatieve indruk van uw aanbiedingen. Ze zullen dus minder geneigd zijn om de door u getoonde informatie in zich op te nemen.

Een video muur is een krachtige interessante manier om te communiceren met uw gasten. Maar een optimale beeldkwaliteit en uniforme kijkervaring is essentieel.

 

 

 


 

 

Video Muur Uitdagingen & Oplossingen

Waar moet u op letten?


1 | Verschil in helderheid

Video muur displays die niet gekalibreerd zijn kunnen verschillen in helderheid. Hierdoor kunnen delen van de content wegvallen, waardoor niet het gehele bericht duidelijk zichtbaar is. Wellicht valt net uw aanbieding in een donker scherm en snapt men de kern van uw boodschap niet.

Professionele video muur displays mogen niet variëren in kleur, helderheid en belichting.

 

2 | Gelijkmatige kleuren

Kleur uniformiteit zorgt ervoor dat alle schermen dezelfde kleurbalans hebben. Wanneer er kleur verschil zit in de verschillende video muur displays, kan de boodschap niet helder en natuurlijk worden overgebracht. U heeft dan misschien een scherm met meer blauw of juist meer rood of groen. Niet gelijk dus.

Door kalibratie kunt u de kleuren van de verschillende schermen gelijk maken. Corrigeer de displays door de gamma, grayscale en wit balans aan te passen.

 
3 | Complexe kalibratie

De meeste hotels willen hun video muur displays direct uit te verpakking kunnen installeren en gebruiken. Toch vragen veel video muur displays om een kalibratie voor de installatie. Het complexe kalibratie proces en de extra benodigde apparatuur hiervoor, zijn niet wenselijk.

Onze video muur displays zijn uniform, meteen uit de doos. U kunt ze dus meteen gebruiken!

 

4 | Vervormd beeld

Video muren krijgen soms te maken met vervormd beeld. Dit komt doordat er verschil kan zitten in de scan mechanismen van traditionele LCD displays. Kalibratie en afstemming van de video muur displays is daarom erg belangrijk.

Wij zorgen ervoor dat onze video muur oplossingen gebruik maken van de nieuwste panel scanning technologie. Dit creëert een gelijkmatig beeld op elk scherm.

 

 

 


 

 

Onze Video Muur Displays

Duurzaam, hoge beeldkwaliteit, prachtig ontwerp

Video muren bestaan uit meerdere displays. De prestatie van elk display is cruciaal voor de prestatie van de gehele video muur. Als één scherm niet uniform is in beeld, kleur of helderheid, dan verliest de video muur zijn waarde. De schermen in onze video muur oplossingen zijn duurzaam, hebben een hoge beeldkwaliteit en zijn prachtig ontworpen. 

 

 

Hoge Duurzaamheid

Voorkom inbranden

Wanneer afbeeldingen met hoge grijswaarden langdurig op een display worden getoond, kan de afbeelding inbranden. Of te wel, de afbeelding blijft zichtbaar ook als deze niet getoond wordt.

Airwave's video muur displays lossen dit op door af en toe de pixels te bewegen en door een timer in te stellen, zodat het beeld roteert. Hiermee wordt inbranden voorkomen.

Hoge temperaturen

Een ander aspect wat ten goede komt van de duurzaamheid van de schermen, is de werking in hoge temperaturen. Het beeld kan vervormen wanneer geen rekening gehouden wordt met hoge temperaturen. Video muur displays zijn zo ontworpen dat ze uitstekende beeldkwaliteit leveren, ook in hoge temperaturen door langdurig gebruik.

 

 

Perfecte Beeld Kwaliteit

Hoog contrast ratio

Hoe hoger het contrast ratio van een display is, hoe meer gedetailleerd en nauwkeurig het beeld is. Een hoog contrast ratio zorgt ervoor dat donker echt donker is en licht echt licht. En alles daar tussenin uiteraard. Traditionele displays lekken soms licht, waardoor het contrast lager wordt. Onze video wall displays leveren een uitstekende contrast ratio.

Snelle reactietijd

Video muur displays hebben een snellere reactietijd, waardoor snel bewegende content, zoals sport wedstrijden, scherper zijn. Snelle beelden wordt zo niet wazig, waardoor films en games helder zijn.

 

Neem Contact OpDeel deze pagina