Premier Inn

Technologie in de receptie

 


Met meer dan 760 hotels en 68.000 kamers in het Verenigd Koninkrijk alleen al, is een Premier Inn hotel nooit ver weg. Airwave's langdurige relatie met de UK's grootste hotelketen heeft geresulteerd in de levering en installatie van meer dan 75.000 hotel TV's gedurende 10 jaar.

 

 

Premier Inn's laatste opdracht aan Airwave was echter van andere aard. Namelijk het integreren van technologie in de recepties van de belangrijkste Premier Inn locaties. Recent werd de receptie van het Premier Inn hotel op Kings Cross in Londen grondig gerenoveerd. Airwave kreeg de opdracht een 'concierge op afstand' service te ontwerpen en leveren.

"Het Premier Inn was zich ervan bewust dat een aantal veelgestelde vragen via op tablets geïnstalleerde apps konden worden beantwoord" vertelt Airwave's operations director Toby Hart. "En natuurlijk past een tablet oplossing goed bij de moderne technisch onderlegde jeugd". 

 

 

 


 

 

Gecombineerde oplossing


Informatie tablet

Airwave installeerde zes zogenaamde bounce pad standaarden op de vloer van de receptie. Op elke standaard werd een afgeschermde Samsung tablet gemonteerd. Zo worden niet-goedgekeurde apps geweerd en kunnen de instellingen niet veranderd worden. 

Op de tablet vindt de gast apps als Google Maps, Trainline, London Underground, Tripadvisor en BBC news, sport en weerbericht. Om ook kinderen (en jeugdige volwassenen) tevreden te houden zijn ook Angry Birds en Patience apps beschikbaar. Links naar hotel informatie, het restaurant menu en een lijst met veelgestelde vragen maken de oplossing compleet.

Digital Signage en TV

Een ander onderdeel van de techniek in de receptie zijn twee gesynchroniseerde Philips D-Line digital signage schermen met Brightsign media spelers. De synchronisatie van de schermen zorgt ervoor dat ze samen of onafhankelijk van elkaar werken. Ook installeerde Airwave TV's in het zakelijke 'werk' gedeelte van de receptie. Zo kunnen zakenreizigers op grote schermen werken aan presentaties, rapporten en meer.

 

 

 

 

Tablets in de receptie

Digital Signage

TV's bij zakelijke werkplekken

 

Neem Contact OpDeel deze pagina