Sheraton Heathrow Hotel

Complete gefaseerde upgrade in druk bezet hotel

 

 

Het Sheraton Heathrow Hotel is het fijnste hotel op een van de meest bezochte luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, de luchthaven London Heathrow.

Voor een groot renovatie project mocht Airwave onder andere de WiFi, Digital Signage en Hotel TV's van dit hotel vernieuwen. De installatie en integratie van deze oplossingen zijn in fases uitgevoerd. In negen maanden tijd is de techniek van het Sheraton Heathrow Hotel in Londen helemaal vernieuwd.

Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk is gegaan? Wij vertellen het u graag.

 


 

 

De Uitdaging 

Als onderdeel van hun renovatieprogramma, wilde het Sheraton Heathrow Hotel het in-room TV entertainment, de informatie ervaring, de conferentie uitrusting en de WiFi services laten vernieuwen. 

Het Sheraton Heathrow Hotel is een van de drukst bezochte hotels op de luchthaven Heathrow in Londen. Het maar liefst 426 kamers tellende hotel heeft een handige locatie vlakbij de 5 terminals van de luchthaven. Met haar 20 vergaderzalen is het hotel ook geschikt voor conferenties.

Airwave werd uitgekozen om gedurende een periode van negen maanden gefaseerd te werken aan het upgraden en vernieuwen van TV's, WiFi services en digital signage, terwijl het hotel open bleef. De uitdaging lag in het upgraden en vernieuwen van apparatuur en techniek, terwijl de huidige systemen moesten blijven draaien en er ook gasten in het hotel verbleven. 

Door de ervaringen van het design en project team is Airwave erin geslaagd om de installatie en vernieuwing van de techniek en de apparatuur soepel te laten verlopen. Met zo min mogelijk overlast voor de gasten en systemen. Het moderniseren van de technologie in het Sheraton Heathrow Hotel was een uitdagende maar bevredigende opdracht. 

De Oplossing

In samenspraak met het hotel heeft Airwave een range aan geïntegreerde systemen geïnstalleerd. Waaronder interactieve Samsung smart TV's, interne en externe bewegwijzeringssystemen van Samsung, en andere interactieve Samsung schermen. Daarnaast heeft Airwave een veel betrouwbaarder en sneller WiFi netwerk verzorgd. 

In de hotelkamers hangen nu 40", 48"en 55" FHD Samsung TV's met een LYNK SYNC content management systeem. Het Samsung systeem ziet er niet alleen mooi uit, maar wordt ook gebruikt om berichten aan gasten, of andere informatie door te geven. 

De conferentiezalen zijn voorzien van 72"en 82" Samsung touch schermen. Hiermee hoopt het hotel veel meer bedrijven te kunnen ontvangen voor onder andere conferenties. Buiten de vergaderkamers zijn 10" signage schermen opgehangen. Deze digitale bewegwijzeringsborden laten gasten snel zien waar zij zijn. De schermen zijn vanuit een centraal punt aan te sturen voor het gebruiksgemak van het hotel. 

Airwave heeft haar opdracht bij het Sheraton Heathrow Hotel zeer serieus genomen en een prachtige totaaloplossing (WiFi, digital signage en hotel TV) geleverd, waar het hotel nog jaren plezier van heeft. 

 


 

 

WiFi

Airwave kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk een veilig en snel WiFi systeem is.

Om er zeker van te zijn dat het Sheraton Heathrow Hotel het best presterende WiFi netwerk van het moment geïnstalleerd kreeg, heeft Airwave gebruikt gemaakt van Ruckus hardware en software. Dit systeem zorgt voor maximale connectiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid voor zowel het hotel als de gasten. 

Om het Ruckus-pakket aan te vullen, heeft Airwave het hotel ook voorzien van een eigen cloud-based captive portal. Hiermee worden bandwith, tiered services, logs en andere beheerdersopties soepel geconfigureerd. 

In combinatie met volledige afstandsbediening en Airwave's 24/7 support lijn, heeft het Sheraton Heathrow Hotel nu een wereldklasse Wi-Fi service.

Wij vertellen u graag meer over WiFi +

 

Neem Contact OpDeel deze pagina